Restaurang Nimt

Hotellets restaurang, Restaurang Nimt, är inredd i nordisk stil med trä och tegel och ligger inbäddad i fantastiskt rogivande parkmiljö. Stora glaspartier ger ett trevlig ljus i lokalen och skapar känslan av att vara ett med naturen. Restaurangen med den tillhörande loungen har plats för 250 ätande gäster. Här serveras frukost, lunch och à la carte kvällstid.

Vi får mycket uppskattning för vår mat och fräscha frukostbuffé. All mat som serveras i restaurangen lagas med stort engagemang för hög kvalitet och lokala råvaror efter säsong.

Frukost

Hotellfrukosten består av en stor buffé innehållande allt från hembakat bröd, hemmagjord müsli och smoothies till sill, äggröra och bacon, kallskuret och säsongens frukt, ja allt en perfekt hotellfrukost ska innehålla.

 

 

Lunchmatsedel vecka 13 & 14

Vi serverar mat lagad från grunden för en bra smakupplevelse.
Lunchen serveras måndag-fredag 11.30-13.30.

Vecka 13

Måndag
Kalvbiff med stekt lök, smörade morötter samt skysås och potatis från Trumpetaregården och lingon

Tisdag
Tempurafriterad fiskfilé med kall räksås och broccoli samt potatismos

Ugnsbakad falukorv med tomatiserad baconsås samt broccoli och potatismos

Onsdag
Kalvrostbiff serveras med potatisgratäng, gräddsås och stekt haricots verts, gelé och kokt potatis från Trumpetaregården

Torsdag
Kycklingfilé med bakad currysås samt brysselkål och ris/potatis från Trumpetaregården

Fredag
Panerad schnitzel med klyftpotatis och bearnaise

Dessert: Fyriskaka med bär samt lättvispad grädde

Veckans gröna
Grön currygryta med tofu och ris

Vecka 14

Måndag
Kalvfärsbiff serveras med lingongräddsås, rostad blomkål samt råstekt riven Bjärepotatis

Tisdag
Pankostekt fiskfilé serveras med räkhollandaise, smörad broccoli samt kokt potatis från Trumpetaregården

Panerad fläsknoisette serveras med svampsås, smörad broccoli samt kokt potatis från Trumpetaregården

Onsdag
Dansk fläskestek med rödkål, skysås och sockerstekt potatis samt stekt äppelklyftor

Torsdag
Hemmagjord Lasagne Al Forno gjord på oxfärs
Alt: Senapspanerade isterband serveras med rödbetor och dillstuvad potatis

Fredag
Bacontoppad fläskfilé serveras med vitlökssmör samt potatisgratäng och rödvinssås

Dessert: Chokladmousse med bärkompott, vispad grädde och crumbles

Veckans gröna
Gruyèrepaj serveras med krispig sallad samt friterad halloumi

Med reservation för slutförsäljning.

Dagens lunchbuffé och veckans vegetarisk rätt serveras med stor salladsbuffé, kaffe och kaka för 145 kr. Vi säljer även lunchkuponger, 10 st för 1300 kr. Måndag-fredag kl. 11.30-13.30. Vid allergier fråga personalen.

Varmt välkomna!         

À LA CARTE MENY

Öppettider kök: måndag-lördag kl. 18.00-21.00, restaurangen stänger kl. 23.00.

-FÖRRÄTTER-

Nimt´s skaldjursröra                                                 150 kr
med kavring, picklad silverlök och citrontång

Pankofriterad ost- och charkbollar                    129 kr
toppad med chorizoströssel, picklad lök
samt srirachamajonnäs

Hemrullade vårrullar
med wakame och nudelsallad    Vegansk 79 kr
samt chilisesamsås                        Kyckling 85 kr 
         

Nimt´s charkbricka                                                  169 kr
med utvalda ostar och charkuterier samt
Nimt´s marmelad

Carpaccio på nötrulle med balsamico               169 kr
och honung
serveras med sallad, skott samt parmesankräm
och rostad ostronskivling

Gratinerad fransk löksoppa                                  129 kr
med krutonger och gruyèreost

-VARMRÄTTER-

Nimt´s bookmaker på oxfilé 120/200gr         269kr/349 kr
bakad äggula, pepparrot, bakad cocktailtomat
samt dijonnaise toppas med friterad kapris
och pommes

Kalvschnitzel                                                               279 kr
serveras med stekt potatis, friterad kapris,
grillad vårlök, cocktailtomat och chilismör
samt rödvinssås

Ugnsbakad laxfilé fylld med färskost                325 kr                                  
serveras med sherry- och örtsås, samt gröna bönor,
citrontång och potatis från Trumpetaregården

Tagliatelle Á LA Vongole                                        279 kr
Smörad tagliatelle med vongolemusslor, örter,
vitlök och vitt vin toppad med citrontång
och hackad persilja samt parmesan

Bjärekyckling                                                             289 kr
Serveras med morotspuré, potatiskaka och
toppad med svarvad friterad rödbeta och äppelsky

Pepparstek 200gr på oxfilé Tournedos           379 kr
från Bondens Skafferi

serveras med cognac- och pepparsås samt potatiskaka
och säsongens tillbehör

Nimt´s högrevsburgare, 2x lök                           245 kr
med pommes 180gr
Picklad och glacerad lök, srirachamajonnäs, sallad,
tomat, gruyereost samt pommes och dipp

Nimt´s halloumiburgare 2x lök                          245 kr
med pommes

Picklad och glacerad lök, srirachamajonnäs, sallad,
tomat, gruyereost samt pommes och dipp


-DESSERTER-

Floting fruite                                                                 109 kr
Sorbet serveras med färska bär i bubbel

Grön äppel brúlée                                                    129 kr
Chokladjord, blåbärsglass, bärkompott,
krossade drömmar samt kolasås toppad med rostad mandel
& chokladcrubles

C.C.C                                                                             179 kr
Kaffe, cognac & choklad

Mjölkchokladmousse                                             145sek
Med bärkompott, rostad mandel
och brynt vit choklad

-BISTROMENY-                                                      

CHARKBRICKA                                                        169 kr
ett urval av ostar och charkuterier
samt Nimt´s marmelad

RÄKSMÖRGÅS LITEN                                           179 kr
90g räkor, majonnäs, ägg, sallad

RÄKSMÖRGÅS STOR                                            235 kr
180 g räkor, majonnäs, ägg, sallad

Hemrullade vårrullar                                   Vegansk    145kr
med syrad wakame, nudelsallad,                Kyckling    155kr
chilisesamsås & ris

LASAGNE                                                                   155 kr
med mixsallad

Barnmeny

HAMBURGARE                                                105 kr
med ost, tomat, sallad, dressing och
pommes frites

PASTA BOLOGNESE                                         95 kr

PANNKAKOR med glass                                    70 kr

Cateringmeny

Vi har även catering för minimum 10 personer, för avhämtning eller utkörning mot avgift (inom 3 mil).
Beställning görs minst 5 arbetsdagar i förväg.
För beställningar för 50 personer och mer ingår utkörning (inom 3 mil).

Pris för utkörning 350 kr (inom 2 mil från Ängelholm)

[/vc_column]