Restaurang Nimt
Hotellets restaurang, Restaurang Nimt, är inredd i nordisk stil med trä och tegel och ligger inbäddad i fantastiskt rogivande parkmiljö. Stora glaspartier ger ett trevlig ljus i lokalen och skapar känslan av att vara ett med naturen. Restaurangen med den tillhörande loungen har plats för 250 ätande gäster. Här serveras frukost, lunch och à la carte kvällstid.
Vi får mycket uppskattning för vår mat och fräscha frukostbuffé. All mat som serveras i restaurangen lagas med stort engagemang för hög kvalitet och lokala råvaror efter säsong.
Frukost
Hotellfrukosten består av en stor buffé innehållande allt från hembakat bröd, hemmagjord müsli och smoothies till sill, äggröra och bacon, kallskuret och säsongens frukt, ja allt en perfekt hotellfrukost ska innehålla.
Lunchmatsedel vecka 9 & 10
Vi serverar mat lagad från grunden för en bra smakupplevelse.
Lunchen serveras måndag-fredag 11.30-13.30.
Vecka 9
Måndag
Wallenbergare serveras med skirat smör, potatismos, rårörda lingon och
gröna ärtor
Tisdag
Tempurafriterad fiskfilé med potatis från Trumpetaregården, kall dillsås och
smörslungad morot
Alt: Pytt Bellman (gräddstuvad) med rödbetor och stekt ägg
Onsdag
Dansk fläskestek med sockerstekt potatis, skysås samt stekta äppleklyftor och rödkål
Finns även fläskfritt alternativ
Torsdag
Långbakad högrev med bbq-sås , lök och bönfräs samt rostad potatis från Trumpetaregården
Fredag
Panerad fläskschnitzel serveras med brynta kastanjechampinjoner samt bearnaise och pommes
Dessert: Äpplepaj med vaniljvisp
Veckans gröna
Krämig kikärtsgryta smaksatt med soltorkade tomater och basilika, serveras med ris och toppas med parmesan
Vecka 10
Måndag
Italiensk kalvfärsbiff smaksatt med basilika, mozzarella och soltorkade tomater serveras med potatis från Trumpetaregården samt blomkål- och paprikasås
Tisdag
Stekt laxfilé med kall gräslökssås, smörad broccoli och kokt potatis från Trumpetaregården
Alt: Fläskpannkaka med rårörda lingon
Onsdag
Stekt fläsknoisette med bakade champinjoner, potatisgratäng och pressgurka samt krämig dragongräddsås
Torsdag
Lasagne Al Forno på nötfärs från bondens skafferi samt vitlöksbröd
Alt: Tomyam soppa smaksatt med citrongräs och chili samt kyckling från Bjärefågel.
Fredag
Bacontoppad fläskfilé serveras med pepparsås samt vitlöksstekt morot och hasselbackspotatis
Dessert: Bärpaj med vispad grädde och brynt vit choklad
Veckans gröna
Vegetarisk lasagne
Med reservation för slutförsäljning.
Dagens lunchbuffé och veckans vegetarisk rätt serveras med stor salladsbuffé, kaffe och kaka för 145 kr. Vi säljer även lunchkuponger, 10 st för 1300 kr. Måndag-fredag kl. 11.30-13.30. Vid allergier fråga personalen.
Varmt välkomna!
À LA CARTE MENY
Öppettider kök: måndag-lördag kl. 18.00-21.00, restaurangen stänger kl. 23.00.
-FÖRRÄTTER-
NIMT´S SKALDJURSRÖRA 149 kr
med kavring, picklad silverlök och citrontång
Chevretoast 129 kr
med kanderade valnötter, balsamicokräm,
honung och friterad ostronskivling
Hemrullade vårrullar Vegansk 75 kr
med syrad wakame och nudelsallad Kyckling 80 kr
samt chilisesamsås
NIMT´S CHARKBRICKA 169 kr
ett urval av ostar och charkuterier
samt Nimt´s marmelad
RÄKMACKA 90GR/180GR 159 kr/235 kr
med majonnäs, ägg, sallad, tomat,
picklad silverlök och citrontång
-VARMRÄTTER-
NIMT´S BOOKMAKER PÅ OXFILÉ
(Från bondens skafferi) 120GR/200GR 239kr/325 kr
oxfilé, bakad äggula, pepparrot, semibakad cocktailtomat,
dijonnaise toppad med friterad ruccola samt pommes
KALVSCHNITZEL 279 kr
med stekt potatis, rödvinssås, friterad kapris,
grillad vårlök, cocktailtomat och citronsmör
OXFILÈ TOURNEDOS (från bondens skafferi) 379kr
MED SCAMPI OCH ÄPPLE 200GR
Serveras med rostad potatis, rödvinssås, vitlökssmör,
grillad sticklök och semibakade tomater
SMÖRAD TAGLIATELLE MED SCAMPI 269 kr
(vegan alt: Tofu)
Veganskt smör, vitlök, persilja, citron, bakad gulbeta
toppad med parmesan
NIMT´S HÖGREVSBURGARE 239 kr
Chees ”N” Onion 180G
2 X ost (ostkräm/gruyére), 2 X lök (friterad lök/ rå rödlök)
sallad, tomat, sirachadressing, briochbröd
samt pommes och dipp
NIMT´S HALLOUMIBURGARE MED POMMES 239 kr
Halloumi, sallad, tomat, äppelröra, briochbröd
samt pommes och dipp
BJÄREKYCKLING MED SVAMPSKY 279kr
med bjärepotatis, rostad svampsky, sticklök
& friterad ostronskivling
FISKSOPPA MED RÄKOR, MUSSLOR Halv: 169kr
OCH CHORIZO Hel: 269kr
Serveras med Juliennegrönsaker, apelsin,
oregano toppad med saffransaioli och vitlöksbröd
-DESSERTER-
3 X CHOKLAD 145 kr
Chokladbrownie, frusen vitchokladmousse, lingonmaraäng, bärkompott & chokladjord
KÖKETS KROSSADE DRÖMMAR 125 kr
Chokladjord, blåbärsglass, bärkompott,
krossade drömmar samt kolasås toppad med rostad mandel
& chokladcrubles
C.C.C 179 kr
Kaffe, cognac & choklad
BRYNT SMÖR BRÛLÈE 109 kr
-BISTROMENY-
CHARKBRICKA 169 kr
ett urval av ostar och charkuterier
samt Nimt´s marmelad
RÄKSMÖRGÅS LITEN 159 kr
90g räkor, majonnäs, ägg, sallad
RÄKSMÖRGÅS STOR 235 kr
180 g räkor, majonnäs, ägg, sallad
Hemrullade vårrullar Vegansk 145kr
med syrad wakame, nudelsallad, Kyckling 155kr
chilisesamsås & ris
LASAGNE 155 kr
med mixsallad
Barnmeny
HAMBURGARE 105 kr
med ost, tomat, sallad, dressing och
pommes frites
PASTA BOLOGNESE 95 kr
PANNKAKOR med glass 70 kr
Cateringmeny
Vi har även catering för minimum 10 personer, för avhämtning eller utkörning mot avgift (inom 3 mil).
Beställning görs minst 5 arbetsdagar i förväg.
För beställningar för 50 personer och mer ingår utkörning (inom 3 mil).
Pris för utkörning 350 kr (inom 2 mil från Ängelholm)